torstai 19. maaliskuun 2020

Minustako sairaanhoitaja?

Kaupallinen yhteistyö: Laurea ammattikorkeakoulu

Kuten te tiedättekin, niin mä opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi ja se on ollut mun ensimmäinen kosketus sosiaali- & terveysalaan. Oon tykännyt mun opinnoista ihan älyttömästi ja ala tuntuu mulle niin oikealta. Oonkin siitä syystä jo pitkään tiennyt että haluan jatkokouluttautua tästä vielä lisää ja jatkaa eteenpäin alalla. Kannustan niin paljon ihmisiä kouluttautumaan lisää, sekä vaihtamaan alaa jos siltä vaan tuntuu. Nyt aikuisena opiskelu on paljon mielekkäämpää ja helpompaa kun on eritavalla motivaatiota ja tietää mitä haluaa.

Mulla on siis itselläni tasan vuoden päästä edessä yhteishaku ja sain hetki takaperin ihan huippu mahiksen päästä tutustumaan Laurean ammattikorkeakoulun Lohjan ihkauuteen sairaanhoitajaopintojen toimipisteeseen. Olin tietysti innoissani, sillä sairaanhoitajaopinnot voisivat olla yksi hyvä ja luonnollinen jatkumo mun opinnoille. Pääsin päiväksi seuraamaan koululle sairaanhoitajaopiskelijoiden menoa sekä tutustumaan tähän upeaan kampukseen ja nyt näytän teille vähän mitä päivään kuului.

Aamu alkoi teorialla. Opiskelijat olivat vasta hetki takaperin aloittaneet opintonsa, joten nämä asiat olivatkin mulle jo ennestään tuttuja. Käytiin läpi ihmisen erittämistä, sekä katetrin laittoa. Meille näytettiin erilaisia katetreja, opiskelijat pääsivät tutustumaan niihin sekä sai esittää tietysti kysymyksiä opettajalta.

Sen jälkeen ryhdyttiin käytännön oppeihin, ja siirryttiin simulaatiosairaalaan harjoitelemaan eri katetrien laittoa nukeille. Laurean Lohjan kampuksella on nimittäin oikean sairaalan tyyliin tehty simulaatiohuone, jossa nukkeja pääsee hoitamaan lähes autenttisesti. Nukke jolle ”mun ryhmä” harjoitteli katetrin laittoa hengitti, puhui, räpsytti silmiään ja sen elintoimintoja pystyi oikeasti seuraamaan valvontamonitorista. Olin myyty! 😀 Mun mielestä meidän koulussakin on ihan parasta kaikki käytännöntekeminen, ja Laurean puitteet olivat uskomattoman hienot sekä modernit.

Kun kaikkien erilaisten katetrien laitto oli harjoiteltu läpi sekä mies että nais”potilaille”, kello olikin jo puolen päivän luokkaa ja opiskelijat valmistautuivat lähtemään lounaalle. Mulla oli tässä välissä mahis päästä haastattelemaan opiskelijoita, ja halusin tietysti kuulla miltä opinnot ovat tuntuneet ja onko Laurea hyvä paikka opiskella.

Kaikki mun haastattelemani ihmiset olivat tosi tyytyväisiä omiin opintoihinsa ja tähän uuteen Lohjan kampukseen, enkä yhtään ihmettele. Opiskelijat olivat tulleet kouluun tosi erilaisista taustoista, osa oli lähihoitajia, joillain alla ihan täysin muun alan opintoja ja työkokemusta. Suurin osa opiskelijoista oli mua vanhempia, eli oli kivaa huomata että ihmiset hakeutuu omalle alalle vielä myöhemminkin. 🙂 Pääset lukemaan lisää Laurean sairaanhoitajaopinnoista täältä!

Kuten oonkin jo moneen kertaan maininnut, niin katsokaa näitä puitteita… Vaikkei kampus ollut kovin suuri, niin siellä on mieletön määrä erilaisia opiskelupisteitä ja neukkareita jonne pääsee omaan rauhaan työskentelemään. Myös lähiopetuksen luokat olivat tosi hienoja ja simulaatio-sairaalasta oon tosi kade. 😀

Myös lähempäätä löytyy monia mua kiinnostavia koulutuslinjoja, esim. Tikkurilan kampuksella on sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, sosionomin koulutukset. Myös Otaniemestä löytyy sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja sosionomin paikkoja.

Yhteishakuhan on nyt käynnissä, se alkoi eilen ja jatkuu aina 1.4. saakka! Jos oot miettinyt kouluun hakemista, niin täältä isot peukut sille ajatukselle! ♥︎ Varsinkin meidän alalla on huutava pula työntekijöistä, eli jos oot miettinyt että hoitoala voisi olla sun juttu, niin eikun nyt hakemaan kouluun!!

With love, Silja


8 Responses to “Minustako sairaanhoitaja?”

 1. Milla sanoo:

  En usko että sinusta on sairaanhoitajaksi 🙂

 2. Mayer sanoo:

  Opiskeleppa ensin se 2.asteen tutkinto loppuun ja haaveile sen jälkee 😀

  • Sanna sanoo:

   Ei jumalauta pidä pää kiinni. Silja on kuten moni muukin ihminen, on löytänyt sen oman kutsumus ammattinsa ja haluaa opiskella. Ihminen saattaa olla jo yli 50-vuotias tietämättä mitä tekee elämällään ja mitä haluaa tehdä työkseen ja menee sitten opiskelemaan jotain. Ai luoja että ärsyttää ihmiset jotka kokee olevansa parempia ihmisiä kuin muut ja pystyvänsä sanomaan mikä on oikein ja mikä ei… Tsemppiä Silja opiskeluun <3

 3. Sara sanoo:

  Ziisus että täällä on katkeraa porukkaa 😀 Tsemppiä sulle opintoihin, sulla on kaikki mahdollisuudet avoinna!<3

 4. Tiia sanoo:

  Luulen, että susta tulis tosi hyvä sairaanhoitaja ja muutenkin oot varmasti oikealla alalla – tätä postausta oli myös mukava lukea, näin omienkin jatkokouluttautumis pohdintojen äärellä! 😀 mukavaa kevään jatkoa sulle!

 5. Milppu sanoo:

  No olipas kyllä uskomatonta paskaa nämä kommentit täällä.😂
  Ihan mahtavaa, että ala kiinnostaa ja tuntuu omalta! Kannattaa ehdottomasti jatkaa opiskelua lisää, jos siltä tuntuu. Olisit varmasti sopiva sairaanhoitajan ammattin jo ton kiinnostuksen perusteella. Ja tietysti pääset haluamaasi opiskelupaikkaan oli se sitten sairaanhoitaja tai mikä tahansa. Tsemppiä opiskeluun!😊
  T: Milppu

 6. Laura sanoo:

  Ohhoh, onpa kivan näköinen kampus! 🙂 Itse opiskelin muutama vuosi sitten lähihoitajaksi ja meidän koulu ei ollut kyllä ollenkaan verrattavissa tuohon :D.

 7. Essi sanoo:

  Hei. Mitä suunnitelmia sulla on ammatillisesti tulevaisuudelle? Kiinnostaako sua nimenomaan psykiatrisen sairaanhoitajan työ? Kun ilmeisesti tällähetkellä teet mielenterveyspuolella töitä ja olet sinne suuntautunut sos. -ja terveysalan perustutkinnossa 🙂 Seurailen sua enemmän Instassa, löysin sieltä sun blogin ja olen myöskin itse hoitoalalla ja mielenterveyspuolella työskentely kiinnostaa kovasti, vaikka olen itse muualle aikoinaan suuntautunut. Hah, tulipas kamalasti kysymyksiä, mutta toivottavasti vastaat! 😀

Kommentoi