lauantai 26. syyskuun 2020

Mun pikku yksiö!

Yksi eniten toivottuja postauksia on ehdottomasti ollut kodin esittely. Syy miksi en oo sitä koskaan tehnyt on se, että en oo rehellisesti itse mikään mestari sisustaja + en ole oikein tätä kämppää ikinä lähtenyt edes sisustamaankaan. Kun erosin 2018 ja muutin tänne loppukesästä, jätin lähes kaikki mun kalusteet exälle sillä halusin aloitaa ihan täysin ”puhtaalta pöydältä”.

Muistan vieläkin elävästi kun alkuun istuin lähes tyhjässä kämpässä, taas takaisin Helsingissä, kuuntelin Post Malonen Better now ja mietin että mitähän vittua nyt sitten. 😀 Ajattelin että tämä asunto tulee olemaan vaan väliaikainen ratkaisu, enkä osta siksi tänne mitään ihmeellistä – mutta niin se vaan juuri tuli 2v täällä täyteen, ja vaikka kämppä onkin pieni ja toisinaan myös kiroan tätä, niin täällä mun on jotenkin niin hyvä ja turvallinen olla… :)♥︎

Tervetuloa siis pienelle matkalle mun kotiin, Helsingin ydinkeskustaan, Kruununhakaan!

id-kuva

Koska kyseessä on yksiö, niin makkari, olkkari ja ruokatila yms yms. ovat luonnollisestikkin kaikki samaa tilaa. Muutan täällä aina välillä järjestystä, mutta kesäisin oon viihtynyt näin, eli sänky ikkunan vieressä sillä on kiva nukkua öisin ikkuna auki ja tuntea raikas ilma!

Huoneen toisessa päässä mulla on ruokapöytä, jonka äärellä teen myös usein työ/koulujuttuja. Mietin pitkään haluanko tähän sohvan vai ruokapöydän, sillä molemmat eivät olisi tänne mahtuneet – mutta koin että ruokapöytä on itselleni hyödyllisempi sillä sen ääressä pystyn eri tavalla keskittymään juurikin työ/koulu juttuihin kuin sohvalla löhötessä. Ruokapöytä ja tuolit on ehdottomasti sellaiset jotka menee ihan ensimmäisenä vaihtoon kun löydän jotain enemmän mun näköistä tilalle. Tykkään ostaa kotijuttuja paljon käytettynä ja oon viime aikoina selaillut paljon Toria, mutta sellaisia ihan 100% täydellisiä juttuja ei ole vielä tullut vastaan. Todennäköisesti tahtoisin vanhat mustat pinnatuolit.

Ruokapöydän vieressä on myöskin mun tila-ihme vaatekaappi, joka on itseasiassa paljon isompi kuin mitä ovet antavat ymmärtää. Se jatkuu leveydeltään ja syvyydeltään paljon seinän sisällä. Thank god! 😀

Yksi lempi jutuista mun kotona on valoisuus, joka tulee lähes koko ulkoseinän pituudelta olevista ikkunoista. Mulla on iso ikkuna sängynvieressä sekä toinen samanmoinen keittiössä.

Lisäksi mulla on sängynpäädyssä lipasto jossa säilytän erilaisia romuja, treenivaatteita sekä meikkejä. Tässä päällä on ennen ollut myöskin mun telkkari, mutta myin sen vähän aikaa sitten. Tästä telkkari keissistä mun on muuten pakko tulla kertomaan vielä myöhemmin lisää, sillä se on aiheuttanut mulle viime aikoina ihan super paljon harmaita hiuksia..

Toi valkoinen lipasto on myöskin menossa ensitilassa vaihtoon, etsin sen tilalle kivaa ja vähän isompaa antiikkisenkkiä.

Lopuksi vielä kuva mun pikkuruisesta keittiöstä. Tää on ehkä mun kämpän inhokki juttu, sillä tykkään laittaa ruokaa ja täällä ei siihen oikein tilaa ole.. Oon kuitenkin pärjännyt vaikka kokkaaminen onkin välillä vähän hermoja raastavaa.

Lisäksi mulla on tietysti myös eteinen ja kylppäri, mutta niissä ei oikeastaan ole mitään sen ihmeellisempää, joten jätin ne nyt tällä kertaa kuvaamatta. Toivottavasti saitte kuitenkin vähän käsitystä siitä, millaisessa kodissa mä asun. 😀

With love, Silja


6 Responses to “Mun pikku yksiö!”

 1. Tiuski sanoo:

  Tosi pieni koti, mutta valoisa. Onko paljon neliöitä?

  Uskomatonta miten Helsingissä maksaa yksiötkin hirveesti. Itse asun Janakkalassa ja omakotitalossa 180 neliötä ja vuokra tonnin.

  • lifeofsilja sanoo:

   En oo itseasiassa yhtään varma paljonkohan tässä on neliöitä, ehkä 24? 😀 Mun mielestä on hauskaa ja hyvä juttu että ihmiset on niin erilaisia, itse esim. en mistään hinnasta haluaisi asua Janakkalassa (tai siis missään keskustan ulkopuolella) eikä mua kiinnosta omakotitalo asuminen muutenkaan ainakaan tällä hetkellä yhtään. Oon puolestaan valmis maksamaan siitä vaikka enemmän että saan asua Helsingin ydinkeskustassa!

   • Kaisa sanoo:

    Heh, mun mielestä on aina hauskaa kun ihmiset vertaa että ”No Pihtiputaalta saisi tolla hinnalla kolme kartanoa!”…. Joo, mutta se onkin Pihtipudas :’D Ehkä hieman eri sarjassa painivat Kruununhaan tai muun Helsingin keskustan seudut.

 2. Neelaa sanoo:

  Tosi kiva asunto.😍 Ja kiva kun postailet,näitä on odotettu. Ja jooo telkkarikeissistä postausta!

 3. Eva sanoo:

  Moi! Ihana lattia ja just tosi kotoisan sekä turvallisen olonen kotikolo sulla =) Innolla ootan mitä tv:n kanssa kävi? Mulla ei oo ollut telkkaria moniin vuosiin ja oon huomannut että tv:n tilalle ostetut huonekasvit on vaikuttanut vaan positiivisesti muhun, suosittelen siis antaa mahdollisuuden silleki ettei tv:tä oo !!

Kommentoi